Adventures of Paint the Planet!

Adventures of Paint the Planet!

Dit is het weblog van Harald en Inge, die al schilderend de wereld meer kleur geven.

Gewapend met een kwast, potloden en papier gaan wij op pad, ruilen onze werken tegen de leukste plekken om te logeren en ontmoeten de meest bijzondere mensen. Volg onze avonturen via dit weblog of via onze website.

For English visitors, we advise you to find us on Facebook for our latest updates.

5 - Van Bergen naar bergen: eerste host onderweg!!!

Norway 2012Posted by Inge 06 Jun, 2012 22:56:39

Van Bergen naar bergen

Op onze tweede dag in Bergen begon de zon ineens te schijnen, en daar is hij sindsdien niet meer mee gestopt. Gisteravond hebben we om 23.15 buiten gelopen, en het was nog klaar licht, en in het park waren mensen met hun honden aan het spelen. Je vergeet ook echt de tijd als het maar niet donker wordt!

Gisteren hebben we de ‘huisberg’ van Bergen beklommen: Floyen. Om boven te komen, kun je een heel steil treintje naar boven nemen – wij hebben de eerste helft te voet gedaan, en zijn terug helemaal gaan lopen, door het bos. Via hele smalle bergstraatjes en trappetjes kwamen we weer terug in de stad, waar we nog wat mooie houten huisjes hebben bekeken, getekend en van de zon hebben genoten. ’s Avonds heeft Ninaz super-noors voor ons gekookt (gehaktballetjes in saus, aardappels, doperwtenpuree, zuurkool en jam).


Vanochtend zijn we vertrokken uit Bergen, op naar de echte bergen! We waren echter stomverbaasd toen we nog geen 10 kilometer buiten de stad al de eerste sneeuw op de hellingen zagen liggen, en dat op bergen die nog geen 1000 meter hoog zijn! En het werd alleen maar erger! :) Enorme watervallen waar je onderdoor kunt lopen, gigantische sneeuwvelden, gifgroene grasvelden, spierwitte houten kerkjes, fjorden zover je maar kijken kunt en een stralende zon. En dit was pas onze eerste dag! ;) We hadden 300 kilometer op de planning staan, maar ons tempo was zo laag, dat we tot de helft gekomen zijn.

En dat is maar goed ook! Ninaz had ons namelijk verteld dat haar vriendin Maud een bakkerij/cafeetje runde in Ulvik, bij het Hardangerfjord. ‘Ga maar bij haar langs – misschien vindt zij jullie project ook wel leuk!’ Via Facebook was Maud gewaarschuwd voor onze komst (‘ik stuur klanten naar je toe!’) en dus zouden we een stukje omrijden om de bakkerij te bezoeken.
Na een wat wonderlijke ontmoeting (‘Hallo, ben jij de vriendin van Ninaz uit Bergen? / Ah, zijn jullie de Nederlanders?’) bestelden we wat te drinken en daarna ging het heel snel.
‘We reizen rond door Noorwegen met ons artproject, we ruilen ons werk tegen overnachtingen. Zo zijn we ook bij Ninaz terecht gekomen, en zij dacht dat jij het misschien ook wel leuk zou vinden om mee te doen. Oh, je huis is al vol? We hebben alleen een parkeerplaats en een toilet nodig! Da’s geen probleem? Geweldig!!! Wat kunnen we voor je maken?’ En dus werd de hond thuis opgehaald, maakte Inge een portrettekening van een Ierse Setter, maakte de chef kok voor een vriendenprijsje een heerlijke pasta voor ons en kregen we als klap op de vuurpijl een heerlijk toetje voorgeschoteld van nougat-ijs met kersen en warme chocoladecake waar als je hem opensneed gloeiendhete vloeibare chocolade uit kwam lopen. Ahhhh… het leven is goed!!!!

Groeten uit Noorwegen!


  • Comments(4)//weblog.painttheplanet.nl/#post5